Donacije za prepoznatljiv obrtnički proizvod

Donacije za prepoznatljiv obrtnički proizvod

Donacija Zabe dodijelit će se obrtnicima za osmišljavanje cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća

U sklopu 54. Međunarodnog sajma obrtništva u Zagrebu koji se održava na Zagrebačkom velesajmu u petak će biti održano predavanje o dodjeli „Donacija godine 2012.“ Zagrebačke banke, kao i susret obrtnika i dizajnera. Natječaj za dodjelu ”Donacije godine 2012.” objavile su 12. travnja Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom.

Na predavanju će sudjelovati produkt dizajner Mladen Orešić, predstavnik Hrvatskog dizajnerskog društva, član komisije za odabir 10 najboljih projekata prijavljenih na natječaj za „Donaciju godine 2012.“, koji će govoriti o važnosti dizajna, primjerima uspješnih suradnji između poduzetnika i dizajnera, te dati neke smjernice za uspostavljanje kvalitetne i produktivne suradnje obrtnika s dizajnerima. Nakon radnog dijela bit će održano druženje (matchmaking) između obrtnika i dizajnera, na kojemu će obrtnici i dizajneri moći stupiti u kontakt i dogovoriti neke smjernice za suradnju.

”Donacija godine 2012.” Zagrebačke banke dodijelit će se obrtnicima za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća.

Iznos donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 150.000 kuna za prvonagrađeni, 100.000 kuna za drugonagrađeni i 50.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Teme unutar kojih je moguće prijaviti projektni prijedlog su ”Dom i prostor” (oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera), ”Odjeća, obuća i nakit” (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali) i ”Poslovna oprema i darovi” (raznovrsni materijali). Rok za predaju prijava je 25. svibnja 2012. godine.

Sve projektne prijedloge pristigle na natječaj procijenit će sedmočlana stručna natječajna komisija koja će odabrati ukupno deset najkvalitetnijih projekata. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni