Donacija za razminiranje naselja Podum

Donacija za razminiranje naselja Podum

U Hrvatskoj je još 606 četvornih kilometara pod minama, a čak 148 četvornih kilometara pod minama nalazi se u Lici, istaknuto je jučer tijekom potpisivanja ugovora o donaciji.

Između Grada Zagreba i Ličko-senjske županije jučer je potpisan ugovor kojim Grad Zagreb donira 100 000 kuna za razminiranje minsko sumnjivih područja u naselju Podum kraj Otočca.

„Drago mi je da i ovom prigodom svjedočimo solidarnost na djelu“, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te je najavio da će Grad Zagreb ovom projektu pomoći s daljnjih 250 000 kuna. Bandić je napomenuo kako je ovo tek kap u moru onoga što je potrebno kako bi se naša zemlja riješila mina.

Župan Ličko-senjske županije Milan Kolić je zahvalio Gradu Zagrebu na donaciji te je istaknuo kako je za razminiranje 80 000 četvornih metara minsko sumnjivih područja potrebno prikupiti 700 000 kuna. U Hrvatskoj je još 606 četvornih kilometara pod minama, a čak 148 četvornih kilometara pod minama nalazi se u Lici, istaknuto je jučer tijekom potpisivanja ugovora o donaciji.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni