Domovinski pokret se protivi izbacivanju vjerskih sadržaja iz dječjih vrtića

Domovinski pokret se protivi izbacivanju vjerskih sadržaja iz dječjih vrtića

(Foto: DP)

Čelnik zagrebačkog ogranka Domovinskog pokreta i potpredsjednik Gradske Skupštine Igor Peternel danas je održao konferenciju za medije navodeći da je ona sazvana prvenstveno zbog informacije o ukidanju vjerskih sadržaja u dječjim vrtićima.

Peternel tvrdi da je iz Grada Zagreba stigla inicijativa prema ravnateljima i ravnateljicama dječjih vrtića da se ide prema tome da se ignorira sve ono što se može ignorirati, a što je vezano uz vjerske običaje.

»To se odnosi na Dane kruha, tijekom kojih se djecu zapravo obrazuje o tome koja je važnost kruha i u jednom i u drugom značenju. Onda dolazimo do svetog Nikole, pa se ide i prema Božiću«, navodi Peternel.

Dodao je kako je njima u Domovinskom pokretu apsolutno neprihvatljiva ideja da se ispod žita ide prema ravnateljima, koji onda trebaju odgajati i senzibilizirati tete u vrtiću da izbjegavaju takve radnje i sadržaje.

Priznao je da je Tomislav Tomašević uvjerljivo pobijedio na lokalnim izborima, ali kako u kampanji nije ovako decidirano tvrdio da će provoditi ideološku torturu.

»Mi smo ukazivali na to da će se to dogoditi, a on je tvrdio da vodimo prljavu kampanju i fantaziramo«, kazao je Peternel.

Pozvao je odgojiteljice i odgojitelje neka se ogluše ako dođe do nekih pritisaka na njih te da se za pomoć jave oporbenim zastupnicima u Gradskoj skupštini.

Uz to, Peternel je istaknuo da se u Zagrebu množe štakori, a ulice se zatvaraju »bez ikakvog razloga« kako bi se proširila pješačka zona.

»Premještaju se žardinjere s jednog mjesta na drugo… Cirkusira se, a zapravo je sve to prodavanje magle. Ide se u reviziju gradskih stanova, a tu se postavlja legitimno pitanje tko će dobiti te stanove i hoće li to biti siromašni Zagrepčani«, poručio je Peternel.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni