Domaći proizvodi na novoj seljačkoj tržnici u Vrbovcu

Domaći proizvodi na novoj seljačkoj tržnici u Vrbovcu

Vrbovec je 15. grad u Hrvatskoj uključen u projekt „Certificiranje seljačke tržnice“ s ciljem poticanja malih proizvođača i njihovih domaćih proizvoda

Pravo korištenja znaka „Proizvodi hrvatskih seljaka“, dobilo je 12 poljoprivrednih gospodarstava u gradu Vrbovcu kojima je certifikate u nedjelju uručio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Na tzv. seljačkoj tržnici prodavat će se domaći proizvodi, a Vrbovec je 15. grad u Republici Hrvatskoj uključen u projekt „Certificiranje seljačke tržnice“, realiziran u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Savjetodavnom službom.

„Ovakvi certifikati su dobar način da mali proizvođači uspiju. Gledajući globalno, Hrvatska je ušla u Europsku uniju, veliku zajednicu gdje ne može konkurirati količinom, ali može kvalitetom. No, da bi ta kvaliteta bila priznata, ona se mora certificirati. Certifikati su dobrobit ne samo za proizvođače, nego i za kupce koji sada znaju što kupuju i što će jesti“, rekao je zamjenik Tomljenović.

Na vrbovečkoj tržnici utorkom i subotom poljoprivredne proizvode mogu prodavati i prekupci, dakle oni koji robu kupe na zelenoj tržnici, pa je ovdje preprodaju, no svaka druga nedjelja će odsad biti rezervirana samo za proizvode s certificiranih poljoprivrednih gospodarstava. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni