Domaći proizvodi iz cijele Hrvatske tijekom vikenda na Jelačić placu

Domaći proizvodi iz cijele Hrvatske tijekom vikenda na Jelačić placu

Naći će tamo i soparnika iz poljičkog kraja, varaždinskog zelja baš za nadolazeće hladnije dane, šarolikog slavonskog povrća i voća, domaćih medova i sireva koji nam prenose ukuse zelenih slavonskih pašnjaka te dalmatinskog i istarskog krša

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu će se na manifestaciji Dani hrvatskih tržnica predstaviti domaći tradicijski proizvodi iz cijele Hrvatske.

Svatko tko će se ove subote od 8 do 18 sati zateći na Jelačić placu moći će uživati u nepreglednoj paleti domaćih proizvoda koji predstavljaju hrvatsku tradiciju i gurmansku baštinu u pravom smislu te riječi. Oni stariji će imati priliku podsjetiti se na okuse i mirise iz djetinjstva, dok će oni mlađi imati priliku upoznati okus prave domaće hrane i prepustiti se užicima njezinog kušanja, poručuju organizatori.

Naći će tamo i soparnika iz poljičkog kraja, varaždinskog zelja baš za nadolazeće hladnije dane, šarolikog slavonskog povrća i voća, domaćih medova, sireva koji nam prenose ukuse zelenih slavonskih pašnjaka i dalmatinskog i istarskog krša, neodoljivih suhomesnatih delicija od pršuta do slavonskih i podravskih kobasica, pa nezaobilaznih domaćih ulja koja kao da dočaravaju svu prirodoslovnu raznolikost Hrvatske – od zeleno zlatnog maslinovog ulja do crnog bučinog ulja Međimurja i Zagorja.

Za one koji se žele podsjetiti kako izgledaju pravi licitari ili stari zanatski proizvodi od drva ili pak žele probati stare tradicionalne ljekovite ili kozmetičke pripravke ovo je također manifestacija za njih. Baš kao izvorna tržnica – prepuna svega i svačega, ali isključivo domaćeg porijekla.

Događanje se nastavlja i u nedjelju kada će se odvijati sajamski dio na kojem će se predstaviti 70-tak poljoprivrednih proizvođača, uglavnom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja prodaju vlastite proizvode. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni