Dom Sveta Ana dobiva peti odjel za oboljele od Alzheimera

Dom Sveta Ana dobiva peti odjel za oboljele od Alzheimera

U Domu za starije osobe Sveta Ana gradonačelnik Milan Bandić simbolično je obilježio početak radova na rekonstrukciji i prenamjeni dijela Doma u Odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti.

“Za sedam mjeseci ovdje ćemo osigurati smještaj za 40-ak osoba oboljelih od Alzheimera. Ovo je peti odjel koji Grad Zagreb radi za oboljele od ove bolesti i drugih demencija i time dižemo standard oboljelih, pomažemo njima i njihovim obiteljima”, rekao je gradonačelnik.

Kako se čulo, rekonstruirat će se i prenamijenit dio 4. kata, odnosno tavanski prostor – zatvoriti lođa te izgraditi terasa na krovu jugoistočnog požarnog stubišta.

Zadovoljstvo započetim radovima izrazila je i ravnateljica Doma Luca Slišković  pozvavši na strpljenje za vrijeme trajanja radova korisnike i njihove obitelji. “Oboljeli od Alzheimera zahtijevaju cjelodnevni stručni nadzor koji im obitelji ne mogu pružiti i  zato su ovi odjeli neophodni”, istaknula je ravnateljica.

O ovoj temi smo ranije pisali, kada smo u tekstu o Alzhemieru govorili upravo ovoj problematici te sa kojim izazovima se suočavaju oboljeli. (Zg-magazin/M.K. )

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni