Dom sportova više nema potencijalnu bombu

Dom sportova više nema potencijalnu bombu

Tomić je potvrdio kako je u više navrata, dok nije bilo gledatelja niti se igrala utakmica iz rashladne stanice klizališta dolazilo do istjecanja amonijaka

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je osobno obišao Dom sportova kako bi se uvjerio da su problemi na klizalištu s kojima su se suočavali igrači Kluba hokeja na ledu Medveščak stvar prošlosti.

Ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić je za obilaska istaknuo da su izvedeni radovi na zamjeni dotrajale rashladne stanice, postrojenju za proizvodnju i održavanje leda te na klizališnoj pisti, a vrijednost radova iznosi oko 16 milijuna kuna + PDV.

Tomić je potvrdio kako je u više navrata, dok nije bilo gledatelja niti se igrala utakmica, dolazilo do istjecanja amonijaka. »Imali smo i skladište od 6,5 t amonijaka što je u stvari bilo prava potencijalna bomba. Bila je to tehnologija koju je vrijeme pregazilo. Sada je ugrađena kompletna nova pista s novom opremom koja nije štetna«, rekao je Tomić i dodao kako se ovim zahvatom povećala sigurnost Doma sportova koji s novom opremom može mirno funkcionirati u idućih 20 godina.

Dok hokejaši Medveščaka ne odluče kada će na teren, kvalitetu leda testiraju klizačice koji se pripremaju za novo izdanje Zlatnog medvjeda.

Gradonačelnik Bandić je poručio novinarima kako »Medvjedi« mogu odmah zaigrati, ako žele. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni