Dolijao nakon krađe 17 bicikala

Dolijao nakon krađe 17 bicikala

Zagrebački policajci su tijekom redovne kontrole prometa u nedjelju, 13. rujna iza ponoći uhvatili 19-godišnjaka zbog sumnje u krađu ukupno 17 bicikala.

Policijski službenici s Trnja su u Budimijevoj ulici zaustavili Hyundai Accent kojim je upravljao osumnjičenik. No, on se odmah po zaustavljanju vozila dao se u bijeg, budući da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita. Policijski su ga službenici sustigli, uhitili i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici iz Centra, Trnja i Novog Zagreba potvrdili su sumnju da je osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja, kolovoza i rujna 2020. godine otuđio ukupno 17 bicikala, na način da je u većini slučajeva prerezao sajlu, neovisno o dobu dana, a nakon čega bi se odvezao na njima i prodavao ih. Bicikli su bili uredno osigurani zaštitnom sajlom ispred bolnice, škola te trgovina, kao i na raznim lokacijama u samom centru grada.

Ukupna šteta pričinjena šteta procjenjue se na oko 78.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni