Dolac dobiva kutak ljekovitog bilja i zdrave prehrane

Dolac dobiva kutak ljekovitog bilja i zdrave prehrane

Građani će moći kupovati ekološki uzgojeno začinsko i ljekovito bilje, eko džemove, ulja, ocat, sokove …

Na tržnici Dolac sljedećeg petka, 13. travnja, u neposrednoj blizini kipa Petrice Kerempuh bit će otvoren kutak ljekovitog bilja i hrane. Tamo će se svakodnevno prodavati ekološki uzgojeno začinsko i ljekovito bilje, eko džemovi, ulja, ocat, sokovi i ostalo, najavljeno je iz  Tržnica Zagreb. Njihov glasnogovornik, Miroslav Pupić Bakrač u objasnio je da su se otvaranje ovog specijaliziranog dijela tržnice u Upravi Tržnica Zagreb  odlučili zbog iznimno velikog interesa sugrađana za kupnju zdrave hrane i ljekovitog bilja.

Građani će tako od petka na jednom mjestu imati ponudu mnogobrojnih izvornih, domaćih i ekološki uzgojenih biljaka i pripravaka. Tamo će se moći kupiti i sve popularnija stevia, koja se koristi kao zamjena za šećer. „Sve više se u javnom diskursu pojavljuje rasprava o zdravoj hrani pa je otvaranje jednog specijaliziranog eko kutka na tržnicama, koje evociraju na običaje naših baka te na najbolji način sjedinjuju urbanizam i prirodu, bilo pitanje dana. Vjerujem da će odaziv građana biti velik, a na samom otvorenju u petak priredit ćemo za sve zainteresirane i degustaciju ekoloških proizvoda“ izjavio je Pupić Bakrač.
Osim kutka zdrave hrane Tržnice Zagreb pripremaju i novi projekt edukacije djece u dječjim vrtićima u Zagrebu na temu zdrave prehrane te upoznavanja s načinom prodaje na tržnicama, koja datira još od 19. stoljeća kada se u Zagrebu otvara prva zagrebačka tržnica.

Glasnogovornik Tržnica Zagreb najavio je da će projekt edukacije biti završen  do kraja travnja. Program će biti dan na uvid ravnateljima vrtića te će u dogovoru s njima biti pripremljen edukativni program. U sklopu edukacije predviđen je i razgledavanje gradskih tržnica s djecom. (ZM)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni