Đoković bolji od Čilića

Đoković bolji od Čilića

Čilić je dobro otvorio susret, no onda je tri puta za redom izgubio svoj servis. Postotak ubačenog prvog servisa bio je na samo 45 posto, a Čilić je griješio i kod izmjene udaraca. Drugi set je bolje otvorio Đoković, koji je vrlo brzo napravio break.

Težak poraz doživio je sinoć najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić na Mastersu u Londonu u susretu 1. kola skupine A. Bolji od njega bio je prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković sa 6:1, 6:1. Samo 56 minuta igre bilo je dovoljno Đokoviću da dođe do prve pobjede na ovogodišnjem Mastersu.

Čilić je dobro otvorio susret, no onda je tri puta za redom izgubio svoj servis. Postotak ubačenog prvog servisa bio je na samo 45 posto, a Čilić je griješio i kod izmjene udaraca. Drugi set je bolje otvorio Đoković, koji je vrlo brzo napravio break. Čilić je u trećoj igri uspio uzvratiti, oduzevši servis Đokoviću. No, preokret se ipak nije dogodio. Čilić je izgubio oba svoja preostala servis-gema. U cijelom je susretu imao samo šest „winnera“ i 22 neprisiljene pogreške, za razliku od Đokovića koji je imao 13 „winnera“ i 12 pogrešaka.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjedu Švicarca Stana Wawrinke, koji je sa 6:1, 6:1 bio bolji od Čeha Tomaša Berdycha. U 2. kolu Čilić će igrati protiv Berdycha, a Wawrinka će igrati protiv Đokovića.

(zg-magazin)