Dogovor Bandića i MORH-a oko vojnog muzeja, vojnog groblja i spomenika braniteljima

Dogovor Bandića i MORH-a oko vojnog muzeja, vojnog groblja i spomenika braniteljima

 

 

Na jučerašnjem radnom sastanku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika s ministrom obrane Antom Kotromanovićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Dragom Lovrićem, razmatrale su se četiri teme.

Tako je dogovoreno da će se u sklopu izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana, definirati najbolja od tri predložene lokacije za premještaj vojnog muzeja. Sudionici radnog sastanka raspravljali su o uređenju parka i garaže na Krešimirovu trgu, o uređenju vojnog groblja, koje bi se prema najavama moglo urediti u sklopu Krematorija, te o postavljanju središnjeg spomenika za branitelje do 20. obljetnice Oluje u kolovozu 2015. godine. Predloženo je da lokacija spomenika braniteljima bude zelena površina između Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i zgrade Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića.

Svi prijedlozi i alternativna rješenja sudionika sastanka biti će prezentirani za dva tjedna predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću, vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni