Dodjelom nagrada završen 54. PIF

Dodjelom nagrada završen 54. PIF

(Nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je Kazalištu lutaka Bratislava za predstavu Kronopatuljci / Foto: Ivan Špoljarec – Štef)

Dodjelom nagrada sinoć je zatvoren 54. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF.

»Povorka, brojne radionice, filmovi, programi na otvorenom… Lutke su još jednom preplavile Zagreb, ugostili smo više od 120 lutkara iz 12 kazališta iz 7 zemalja te 19 predstava i 24 popratna programa«, poručili su iz Kulturnog centra Travno, koji je organizator Festivala.

»Osobito drago nam je bilo vidjeti organizirane skupine učenika nakon dugo vremena, kako na predstavama tako i na radionicama. Radost je bila uzajamna«, dodaju organizatori.

Dječji žiri u sastavu Leonarda Iva Dozan, Mia Dozan i Marko Laštro jednoglasno je donio odluku da se najboljom proglasi predstava Ako me ne bude, u izvedbi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Stručni žiri u sastavu Katarina Kolega, Saša Latinović i Olga Vujović donio je na sastanku 23. 9. 2021. sljedeće odluke:

Nagrada “Tibor Sekelj” za predstavu s najhumanijom porukom dodjeljuje se Kazalištu lutaka Ljubljana za predstavu Nebo iznad nas.

Glavna nagrada “Milan Čečuk” za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se Kazalištu lutaka Bratislava za predstavu Kronopatuljci. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni