Dođite na 22. Zelinsku kestenijadu

Dođite na 22. Zelinsku kestenijadu

Na vrhu Zelinske gore – Kladeščici će se u nedjelju, 13. listopada održati tradicionalna 22. Zelinska kestenijada s početkom u 9 sati.

Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking) te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira izložbu gljiva uz prezentaciju i edukaciju o vrstama pojedinih gljiva s naših šumskih područja.

Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

Moto i off road klub Zelina organizira druženje s posjetiteljima uz pečene kestene.

Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Humanitarna Udruga Ruka Prigorska prodavati će svoje radove na štandu.

Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina promovirat će rad udruge uz prigodnu prodaju svojih proizvoda uz društvene igre za djecu i oslikavanje lica.

I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, kotlovina, roštilj, kolači od kestena, a za zabavu će se pobrinuti TS Pajdaši.

Organizatori mole posjetitelje koji motornim vozilima da ne idu od 10.30-12.00 h kako bi organizirane skupine rekreativaca koje kreću u 10 sati s Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika biti će zatvorena za sva vozila od 9 do 16 sati. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni