Dodijeljene stipendije za učenike i studente s invaliditetom

Dodijeljene stipendije za učenike i studente s invaliditetom

Ukupno je dodijeljeno 16 stipendija, među kojima devet za učenike i sedam za studente s invaliditetom

Učenicima i studentima s invaliditetom jučer su u Gradskoj upravi dodijeljene stipendije Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2012./13. Stipendije je, u društvu predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića, uručio gradonačelnik Milan Bandić. Ovo je već šesta godina zaredom da se učenicima i studentima s invaliditetom dodjeljuju. Ukupno je dodijeljeno 16 stipendija, među kojima devet za učenike i sedam za studente s invaliditetom, koje Grad Zagreb dodjeljuje sukladno Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015. godine.

„Bolju čestitku niste mogli dobiti. Sretan vam Uskrs, i dalje učite, ulažite u sebe, za svoje bolje sutra, a time i za boljitak našega grada i naše zemlje“, rekao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši da se unatoč ovogodišnjem smanjenom gradskom proračunu izdvajanja za stipendiranje nisu, i neće, smanjivati.

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 1.273,20 kuna, što je 20% iznosa  prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu izračunato za prvih osam mjeseci prošle godine. Studenti dobivaju stipendiju u visini 30 % prosječne plaće, u iznosu od 1,909,80 kuna.

„Prije svega, od srca vam čestitam na ovoj stipendiji. Grad Zagreb kroz poticanje učenika i studenata, a osobito učenika i studenata s invaliditetom, osigurava društvo jednakih šansi. Učeći i ulažući u svoje znanje, ulažete u svoju bolju budućnost, ali i bolju budućnost Zagreba i Hrvatske“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić. (zg-mag)

 

 

 

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t