Dodijeljene stipendije za učenike i studente s invaliditetom

Dodijeljene stipendije za učenike i studente s invaliditetom

Ukupno je dodijeljeno 16 stipendija, među kojima devet za učenike i sedam za studente s invaliditetom

Učenicima i studentima s invaliditetom jučer su u Gradskoj upravi dodijeljene stipendije Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2012./13. Stipendije je, u društvu predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića, uručio gradonačelnik Milan Bandić. Ovo je već šesta godina zaredom da se učenicima i studentima s invaliditetom dodjeljuju. Ukupno je dodijeljeno 16 stipendija, među kojima devet za učenike i sedam za studente s invaliditetom, koje Grad Zagreb dodjeljuje sukladno Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015. godine.

„Bolju čestitku niste mogli dobiti. Sretan vam Uskrs, i dalje učite, ulažite u sebe, za svoje bolje sutra, a time i za boljitak našega grada i naše zemlje“, rekao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši da se unatoč ovogodišnjem smanjenom gradskom proračunu izdvajanja za stipendiranje nisu, i neće, smanjivati.

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 1.273,20 kuna, što je 20% iznosa  prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu izračunato za prvih osam mjeseci prošle godine. Studenti dobivaju stipendiju u visini 30 % prosječne plaće, u iznosu od 1,909,80 kuna.

„Prije svega, od srca vam čestitam na ovoj stipendiji. Grad Zagreb kroz poticanje učenika i studenata, a osobito učenika i studenata s invaliditetom, osigurava društvo jednakih šansi. Učeći i ulažući u svoje znanje, ulažete u svoju bolju budućnost, ali i bolju budućnost Zagreba i Hrvatske“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić. (zg-mag)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni