Dodijeljene stipendije i donacije Zaklade Marin Čilić

Dodijeljene stipendije i donacije Zaklade Marin Čilić

Zahvaljujući donacijama Gimnazija Županja će opremiti kemijski kabinet, a Srednja škola Zlatar radionicu robotike

U sportskoj dvorani Agram Cluba treću godinu zaredom dodijeljene su stipendije Zaklada Marin Čilić izvrsnim mladim glazbenicima i sportašima te donacije školama koje promiču znanost.

Ove godine stipendije u iznosu od 10 tisuća kuna je dobilo 11 sportaša i 10 glazbenika, a donacije u iznosu od 50 tisuća kuna dvije škole.

Stipendije i donacije nagrađenima je uručio poznati tenisač Marin Čilić, koji je istaknuo da je i sam bio stipendist zaklade „fra Slavko Barbarić“ što ga je potaknulo da pomogne zajednici, pogotovo talentiranim mladima. Zahvalio je Hrvatima iz Australije koji su kroz donatorsku večer financijski omogućili dodjelu stipendija Zaklade.

„Do danas smo dodijelili 57 stipendija, što je veliki broj za malu zakladu, ali nadamo se da će taj broj iz godine u godinu rasti”, kazao je Čilić te je poručio da je presretan što mladim ljudima ovom stipendijom daje vjetar u leđa da ostvare svoje snove.

Jedan od nagrađenih mladih glazbenika je učenik srednje glazbene škole iz Varaždina Stjepan Gerić koji osam godina svira klavir te je sudjelovao na brojnim natjecanjima, gdje je osvojio i nagrade.

„Danas je teško biti glazbenik. Natjecanja, putovanja i instrumenti iziskuju dosta novaca te će mi u tom smislu ova stipendija pomoći, a također ona je i nagrada za moj dosadašnji trud”, rekao je Stjepan za ZG-magazin. Dodao je kako želi upisati Muzičku akademiju u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Mladi s velikim očekivanjima

Stipendija je poticaj za daljnji uspjeh i 13-godišnjoj Margareti Jakobović iz Požege koja svira klavir i flautu. Sudjelovala je na regionalnim i državnim natjecanjima, gdje je osvojila prvu i drugu nagradu.

„Nije mi teško svirati dva instrumenta. Ništa nije teško kada se nešto radi sa željom. Planiram upisati srednju glazbenu školu, vidjet ću koji će instrument prevagnuti, ali želim se u životu baviti glazbom”, istaknula je Margareta.

Među mladim sportašima koji su dobili stipendiju je Tamara Artić (16) koja se 11 godina bavi ritmičkom gimnastikom. Naglasila je kako je stipendija Zaklade Marin Čilić za nju iznimna čast.

„Općenito pratim hrvatski sport i sretna sam što mogu upoznati sportaša kao što je Marin Čilić”, rekla nam je Tamara. Dodala je kako je od nagrada ponosna na zlatnu medalju iz Luksemburga, a cilj joj je da intenzivnim treninzima i dalje postiže vrhunske rezultate.

O velikim uspjesima u sportu razmišlja i 15-godišnja učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba Reina Rimbaldo koja se devet godina bavi veslanjem. Njezina želja je da u veslanju osvoji prvo mjesto na europskom i svjetskom natjecanju, a jednog dana i na Olimpijadi.

„Za veslanje sam se odlučila jer je sport na otvorenom. Zahtjevan je to sport, ali omogućava mnoga natjecanja i putovanja”, kaže Reina i dodaje kako dobar uzor svima koji se bave veslanjem mogu biti braća Sinković.

Zahvaljujući donacijama Gimnazija Županja će opremiti kemijski kabinet, a Srednja škola Zlatar radionicu robotike što će omogućiti da učenici unaprijede svoje znanje i nastave postizati vrhunske rezultate na natjecanjima u području znanosti.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni