Dodijeljene stipendije Grada Zagreba

Dodijeljene stipendije Grada Zagreba

Obrazovanje i znanost temelj su razvoja svakog društva i nemamo budućnosti bez kvalitetnog obrazovanja i stručno obrazovanih pojedinaca – poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić učenicima, studentima i doktorandima, kojima su danas u gradskoj palači Dverce uručene stipendije Grada Zagreba za 2015/2016. akademsku godinu.

Na natječaj uza učenike se prijavilo 225 kandidata, od kojih je prema uvjetima Odluke o stipendiji Grada Zagreba izabrano njih 81. Molbu je također podnijelo i 312 studenata, danas je njih 107 nagrađeno stipendijom, a od 29 prijavljenih kandidata doktorskog studija stipendiju su primili njih šest.

Čestitavši dobitnicima stipendije i zaželjevši im puno uspjeha u daljnjem školovanju, gradonačelnik je naglasio da već 29. godina Grad Zagreb nagrađuje akademsku izvrsnost na ovaj način te da namjerava nastaviti s ovim programom i u budućnosti. Do sada je dodijeljeno 3.278 stipendija, za koje je Grad Zagreb izdvojio gotovo 257 milijuna kuna. U obraćanju u ime stipendista, njih ukupno 194, zagrebačkomu gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalila je dobitnica stipendija za doktorski studij Ana Krajnović, ističući kako je dobivena stipendija najbolja moguća nagrada za marljivost i trud.

Za akademsku godinu 2015./2016. mjesečna stipendija za učenike iznosi 2.670,40, za studente 3.671,80, a za doktorande 4.339,40 kuna. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni