Dodijeljene oznake Plavi ceker za potvrđenu kvalitetu domaćih proizvoda

Dodijeljene oznake Plavi ceker za potvrđenu kvalitetu domaćih proizvoda

Prodajnu manifestaciju „Plavi ceker“, što se do 31. listopada u organizaciji Grada Zagreba održava na Trgu bana Josipa Jelačića, jučer je otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te tom prigodom svečano uručio Potvrde o dodjeli Oznake „Plavi ceker“ za još 13 proizvođača.

Kroz ovaj projekt Grad Zagreb okuplja mala i srednja poljoprivredna gospodarstva, proizvođače najkvalitetnijih proizvoda iz cijele Hrvatske koji su spremni, u skladu s Pravilnikom, dati na provjeru svoje proizvode i potvrditi kvalitetu.

»Veliko mi je zadovoljstvo što vas sve mogu pozdraviti na prvoj prodajnoj manifestaciji proizvoda s oznakom „Plavi ceker“ na kojoj smo, unatoč složenim epidemiološkim uvjetima, okupili naše nositelje oznake. Želim zahvaliti našem resornom Uredu na organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije, a Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i NZZJZ Dr. Andrija Štampar na sudjelovanju i svom doprinosu. Nadam se da ćemo sljedeće godine, okupiti naše vrijedne proizvođače u većem broju i još jednom pokazati svima koliko smo kao grad i država bogati zdravim i kvalitetnim namirnicama«, kazao je gradonačelnik Bandić čestitavši novim dobitnicima oznake, njih ukupno 13 s 20 proizvoda.

»Drage sugrađane pozivam da, poštujući propisane mjere, dođu na naš središnji trg i kupe najbolje domaće proizvode za koje od hrvatskog polja do zagrebačkog stola jamči Zagreb«, dodao je.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić naglasio je da je u tijeku je Javni poziv za dodjelu spomenute oznake, koji traje do sredine prosinca, za sve one koji se nisu dosada uspjeli prijaviti za dodjeljivanje ove oznake kvalitete. Više o tome može se saznati ovdje.

Projekt dodjele i označavanja oznakom „Plavi ceker“ pokrenuo je Grad Zagreb koji je i registrirao navedenu oznaku te Pravilnikom propisao postupak dodjele oznake. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni