Dodijeljene nagrade za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša

Dodijeljene nagrade za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša

U Novinarskom domu danas je svečano dodijeljena Velebitska degenija, nagrada za najbolji novinarski rad s područja zaštite okoliša i prirode u pisanom, radijskom i televizijskom novinarstvu te novinskoj fotografiji u 2020. godini.

U kategoriji radova objavljenih u tisku i na internetu dobitnica novčane nagrade i plakete Velebitske degenije je Petra Somek, za reportažu Zaštićena priroda Međimurja objavljenu u časopisu Meridijani. U istom je časopisu objavljena i nagrađena fotoreportaža Proljeće na Velebitu – buđenje gorostasa, autora – pisca i fotografa Krunoslava Raca.

Dobitnica nagrade u kategoriji televizijskih radova je Ana Trcol za prilog Podizanje razine mora i klimatske promjene, koji je emitiran u emisiji Potraga na RTL Televiziji.

U kategoriji radijskih priloga nagradu je dobila Tajana Petrović Čemeljić, novinarka HRT-a, Radio Rijeke, za dokumentarnu radio dramu Sakupljač zvukova – Ivo Vičić.

Nagradu Velebitska degenija utemeljili su 1998. godine Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva i tvrtka APO, koju je 2016. godine naslijedila druga članica HEP grupe – HEP Opskrba. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni