Dodijeljene Medalje Grada Zagreba

Dodijeljene Medalje Grada Zagreba

„Propješačio sam od obale Antartike do Južnog pola, gotovo 1200 kilometara. Prva sam osoba iz Hrvatske i 26. u povijesti kojoj je to uspjelo. Cijelim putem sam ponosno nosio zastavu Grada Zagreba koju sam simbolično postavio na toj velikoj ničijoj zemlji”, kazao je Davor Rostuhar

Ivana Vranješ

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je na svečanosti u palači Dverce uručio Medalje Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i društvima.

Među dobitnicima su tim medicinskih sestara i tehničara Kliničke bolnice Zagreb koji su sudjelovali u razdvajanju sijamskih blizanki, radnik podružnice Čistoća Josip Smiljčić koji je spriječio krađu, glazbeni pedagog Vladimir Krpan, kazališni redatelj Krešimir Dolenčić, DVD Čučerje koje obilježava 61. obljetnicu postojanja i doprinijelo je razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području Grada Zagreba. Nagradu su dobili još i plesni zbor Zagrepčanke i dečki, Zagrebački orkestar ZET-a, klapa Cesarice koja promiče i afirmira žensko klapsko pjevanje, djelatnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Davorka Pejnović, putopisac i fotograf Davor Rostuhar, svećenik fra Smiljan Dragan Kožul, Specijalna bolnica za plućne bolesti Rockefellerova i medicinska sestra za zdravstvenu njegu u kući Alin Pranjić.

Čestitajući nagrađenima gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo što na simboličan način ima priliku zahvaliti izvanrednim ljudima koji su svaki na svoj način i u svom području interesa i rada doprinijeli da Zagreb i Domovina budu bolji.

„U našem svakodnevnom kretanju među ljudima, komuniciramo jedni s drugima, družimo se, ali uglavnom nismo ni svjesni činjenice da su među nama posebni ljudi, oni koji se ističu svojim radom, osobnostima, postignućima, znanjem i nesebičnošću“, rekao je gradonačelnik. Istaknuo je da su ova priznanja dokaz da uvijek ima ljudi koji prepoznaju trud i ponašanje svakog pojedinca koji želi unaprijediti i poboljšati društvo.

Operacijska medicinska sestra na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb Slavica Berić je rekla je Medalja Grada Zagreba veliko priznanje za nju osobno, kao i za tim medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb. Naglasila je da će razdvajanje dvomjesečnih sijamskih blizanki Valentine i Kristine pamtiti cijeli život i o tome pričati.

„Njihovo praćenje i rast je predivna priča za multidisciplinarni tim liječnika, pedijatara, kirurga i medicinskih sestara. Jedni bez drugih to ne bi mogli napraviti”, izjavila je Berić.

Na Medalju Grada Zagreba ponosan je putopisac i fotograf Davor Rostuhar.

„Velika mi je čast primiti Medalju Grada Zagreba nakon što sam prošle godine dobio Nagradu Grada Zagreba za svoj doprinos u promicanju Zagreba u svijetu i svoje umjetničko stvaralaštvo”, rekao je Rostuhar. Dodao je kako je ekspedicija na Južni pol bila veliki izazov, a za to se pripremao tri godine.

„Propješačio sam od obale Antartike do Južnog pola, gotovo 1200 kilometara. Prva sam osoba iz Hrvatske i 26. u povijesti kojoj je to uspjelo. Cijelim putem sam ponosno nosio zastavu Grada Zagreba koju sam simbolično postavio na toj velikoj ničijoj zemlji”, kazao je Rostuhar. Dodao je da trenutno radi na projektu “Ljubav oko svijeta”. Naime, prošle je godine sa suprugom putovao po svijetu te su istraživali ljubavne običaje u svjetskim kulturama te završavaju knjigu i film o tome.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni