Dodijeljene gradske stipendije učenicima slabijeg socijalnog statusa

Dodijeljene gradske stipendije učenicima slabijeg socijalnog statusa

Mjesečni iznos za učenike iznosi 1300 kn, te 1900 kn za studente, a uručeno je 56 takvih ugovora

U društvu zamjenice Vesne Kusin i pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u palači Dverce uručio 56 ugovora o Stipendiji Grada Zagreba učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa za školsku/akademsku godinu 2014./2015.

„Prije osam godina podijelili smo prve stipendije učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa te na taj način demonstriramo naš kontinuitet politike socijalno tržišno odgovornog gospodarstva u Gradu Zagrebu“, istaknuo je gradonačelnik Bandić. „Mjesečni iznos od 1300 kn za učenike i 1900 kn za studente nisu veliki novci, ali oni koji nemaju svaka kuna im puno znači. U ovo teško recesijsko vrijeme nismo odustali ni od jedne socijalne mjere i nećemo ni odustati, naročito kad je u pitanju ulaganje u obrazovanje“.

U ime svih stipendista studentica Ivana Miloš zahvalila je gradonačelniku na pruženoj potpori u njihovom daljnjem obrazovanju koje će im omogućiti i sam ulazak na tržište rada. Istaknula je kako je znanje moć koje im nitko ne može oduzeti, te se nada će opravdati ukazano povjerenje. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni