Dodijeljena Nagrada Najdonator

Dodijeljena Nagrada Najdonator

U Novinarskom domu danas je dodijeljena nagrada Najdonator hrvatskim tvrtkama koje su najviše donirale hranu za potrebite.

Nagrada se dodjeljuje četvrtu godinu zaredom, a za svoje humanitarno djelovanje i društveno odgovorno poslovanje u 2020. godini dobili su je Konzum, Sana Delikatese i Dukat.

Dodjelu Nagrade organizira potpredsjednica Klub zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu Biljana Borzan. Ona je istaknula da je oko četvrtina stanovništva u riziku od siromaštva, a svakog se dana baca oko tisuću tona hrane. Zahvalila je svim donatorima hrane te dodala kako svake godine raste broj hrvatskih tvrtki koje žele donirati hranu potrebitima.

„Prethodne godine je 60 tvrtki doniralo hranu, a ove njih 80-tak. Vjerojatno je takvom odazivu pridonio i katastrofalni potres. No bitno je da se stvara jedna svijest kod ljudi”, rekla je Borzan.

Naglasila je da s obzirom na zdravstvenu krizu zbog COVID-19 pandemije i posljedične ekonomske krize mogao porasti broj ljudi kojima je potrebna donacija hrane raznih tvrtki.

I. Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni