Dodig svladao Karlovića

Dodig svladao Karlovića

U jučerašnjem hrvatskom dvoboju na PBZ Zagreb Indoorsu Ivan Dodig ponovno je pobjedio Ivu Karlovića. To je bila njegova ukupno peta pobjeda na turnirima, a druga na PBZ Zagreb Indoorsu.  Rezultat je bio 7:6 (5), 6:3. Karlović je imao čak sedam „break“ lopti, no nije uspio iskoristiti niti jednu.

“Od svih naših susreta do sada mislim da sam ovaj odigrao najbolje i imao sam najviše šansi. Ivan mi ne leži, ide naprijed, igra odlične voleje i reterne”, rekao je nakon meča Karlović.

Svoju pobjedu komentirao je i Dodig. “Svaki naš meč je jednak. Izgleda da meni odgovara kad igram protiv Ive, ima dosta takvih slučajeva u tenisu. On je imao svoje prilike, ja svoje, možda sam se bolje snašao i imao više sreće. Mislim da mu ne odgovara što kod reterna stojim daleko iza osnovne crte i što volim ići naprijed. Prolazilo je prije i nemam razloga mijenjati taktiku”, objasnio je Dodig.

Sljedeći Dodigov protivnik u četvrtfinalu biti će Marin Čilić. Meč će se igrati u petak u 14:30 sati.

“Za mene je već uobičajeno da igram protiv hrvatskog tenisača. Jako smo dobri prijatelji, kumovi, ali obojica ćemo pokušati pobijediti. Tko bude bolji neka pobijedi i nakon toga pokuša osvojiti turnir”, zaključio je Dodig.

Phau iznenađenje turnira

Veliko iznenađenje na turniru priredio je i njemački kvalifikant Bjorn Phau, koji je svladao drugog nositelja turnira Rusa Mihaila Južnjog. rezultat je bio 4:6, 7:5, 6:1. Ključan je bio prvi gem trećeg seta u kojem je odigrano 28 poena. Južnji je tada izgubio servis i osvojio samo jedan gem do kraja meča.

Na konferenciji za novinare Južnji je izjavio kako nije trebao niti igrati jer je bolestan, a nakon toga je predao i četvrtfinalni susret u konkurenciji parova.

Protivnik Phaua u četvrtfinalu će biti Izraelac Dudi Sela.

Osim zanimljivih mečeva, organizatori  PBZ Zagreb Indoorsa su jučer organizirali Kid`s Day namjenjen djeci. Tako se više od 200 djevojčica i dječaka  kroz igru i tenis družilo s Matom Pavićem, Jonathanom Erlichom, Ivanom Dodigom i Marcelom Melom.

(zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni