Dodatni poticaji za male poduzetnike

Dodatni poticaji za male poduzetnike

Zagreb će dodijeliti dodatna vlastita bespovratna sredstva za korisnike potpora koji imaju registrirano poslovanje na zagrebačkom području i to u iznosu od 50% bespovratne potpore koju dodjeljuje HAMAG-BICRO, odnosno u iznosu od 25 do 100 tisuća kuna 

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji Grad Zagreb se krajem svibnja priključio Programu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih subjekata malog gospodarstva, čime su uspostavili suradnju na dodjeli potpora poduzetnicima iz Pre-Seed fonda.

Grad Zagreb podržava program te će tako dodijeliti dodatna vlastita bespovratna sredstva za korisnike potpora koji imaju registrirano poslovanje na zagrebačkom području i to u iznosu od 50% bespovratne potpore koju dodjeljuje HAMAG-BICRO, odnosno u iznosu od 25 do 100 tisuća kuna. Sredstva će se dodjeljivati po istim uvjetima po kojima i Agencija daje svoje potpore korisnicima.

Pre-seed fond funkcionira na način da hrvatski startup poduzetnici koji osiguraju investicije privatnih ulagača i poslovnih anđela, dobiju bespovratnu potporu u visini privatnog ulaganja i to u vrijednosti od 50 tisuća do 200 tisuća kuna. Za Pre-Seed fond osigurano je pet milijuna kuna u državnom proračunu.

Svi inovativni poduzetnici grada Zagreba, kako bi iskoristili priliku dobiti sredstva za razvoju svoje tvrtke mogu se javiti na otvoreni natječaj na linku. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni