Dobrović: Jakuševec je stalni rizik za Zagrepčane

Dobrović: Jakuševec je stalni rizik za Zagrepčane

(Slaven Dobrović, drugi slijeva / Foto: DP)

Predsjednik Kluba zastupniak Domovinskog pokreta u Gradskoj skupštini Slaven Dobrović i stručnjak za ekologiju u četvrtak je upozorio kako se ovih dana dogodio odron značajnih količina otpada »s brda zvanog odlagalište Prudinec-Jakuševec«.

»Reakcije nadležnih i odgovornih u Zagrebu su minimalne, kao da se to njih ne tiče. Ne reagiraju oni ni na 1,375 milijuna eura naknade koju će Grad Zagreb platiti državi kao svojevrsnu kaznu zbog prekomjerno odloženog otpada samo za 2022. godinu«, istaknuo je Dobrović.

Naglasio je kako ih nije briga ni za tri do četiri milijuna eura troška za zbrinjavanje odvojeno prikupljene plastike te kako milijune eura troškova na raznim poslovima oko odlagališta također ne vrijedi spominjati.

Ustvrdio je kako se iz odrona na Jakuševcu po velikom dijelu Zagreba širi smrad i razna zagađivala.

»Jakuševački odron potencijalno može predstavljati zdravstvenu ugrozu za Zagrepčane. Jakuševec je stalni rizik za Zagrepčane jer su uskladištene količine otpada velike, a situacija se na deponiju pokvarila otkako njime upravlja platforma Možemo! zbog toga što se ondje odlažu prevelike količine biootpada, umjesto da se osiguraju kapaciteti za kompostiranje. Siguran sam stoga da su prilikom odrona oslobođene određene količine hlapljivih materijala koji predstavljaju opasnost za građane«, zaključio je Dobrović.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni