Dobrotvorna kazališna večer “Od pacijenta do programera”

Dobrotvorna kazališna večer “Od pacijenta do programera”

Zaklada Solidarna i udruga Ludruga pozivaju na dobrotvornu kazališnu večer i popratnu donatorsku akciju „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“  koja će se održati u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja, u subotu 12. listopada 2019. u 19 sati u Kulturnom centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku, dok je donatorska akcija otvorena do kraja listopada.

Svrha ove donatorske akcije je solidarna podrška Hrvoju, 38-godišnjem pacijentu Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koji je uz snažnu volju i podršku svog terapijskog tima odlučio završiti studij informatike Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i postati programer, i to ovdje i sada, dok je na liječenju u bolnici! Cilj je prikupiti cjelokupni iznos dvogodišnje školarine od 14.600 kn koji bi Hrvoju omogućio mirno studiranje, sve do diplome programera. Upravo zanimanje programera omogućuje Hrvoju budući rad u ritmu koji će odgovarati njegovim zdravstvenim mogućnostima kao i konkurentnost na digitalnom tržištu rada, povrh njegove lokalne zajednice u Slavoniji.

Naime, Hrvoje je nezaposlen te na liječenju i nema izvora iz kojih može pokriti ovaj trošak, budući da aktualni sustav podrške u prekvalifikacijama i zapošljavanju ne predviđa ovakav oblik podrške za visoko obrazovanje nezaposlenih osoba i to onih koje su u visokom riziku duigotrajno nezapošljivih.

Kulturni program uključuje izvedbu polusatne kazališne predstave „S druge strane ogledala“ nastale u sklopu radionica forum teatra udruge Ludruga, nakon čega slijedi prigodni razgovor o izazovima i iskoracima u uključivanju osoba sa psiho-socijalnim izazovima u obrazovanje i rad te druženje uz piće, glazbu i domaće kolače. Razgovor sa svima u publici će uvodno pokrenuti prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Ivan Barbot“ u Popovači, gospodin Hrvoje, korisnik ove akcije i budući programer, gospođa Vlatka Rožić Petak, predsjednica udruge Ludruga i iskustvena stručnjakinja, dr. Hrvoje Handl, psihijatar i kazališni redatelj predstave „ S druge strane ogledala“, a razgovor će voditi Sanja Sarnavka, predsjednica Zakladne uprave Solidarne.

UPUTE ZA DONIRANJE ZA AKCIJU “S DRUGE STRANE OGLEDALA:OD PACIJENTA DO PROGRAMERA”:

  • Vašu donaciju za ovu akciju možete uplatiti u korist bankovnog računa Zaklade SOLIDARNA pri Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN IHR73 2390 0011 1009 4807 2, SWIFT: HPBZHR2X(za uplate iz inozemstva)
  • Cjelokupni iznos donacija usmjerit će se pokrivanje dvogodišnje školarine za g. Hrvoja koje iznose 14.600 kn, a ukoliko se skupi veći iznos od potrebno, novac će se usmjeriti na aktivnosti promocije mentalnog zdravlja u zajednici u okviru udruge Ludruga i Zaklade Solidarna. Zaklada Solidarna neće objavljivati imena pojedinačnih donatora bez njihova izravnog znanja.
  • Svaki neanonimni donator dobit će na osobnu adresu izvještaj o utrošku doniranih sredstava.
  • Donacije predstavljaju porezno priznati trošak za fizičke i pravne osobe ukoliko ne prelaze 2 % ukupno iskazanog dohotka, odnosno prihoda od poslovanja u prethodnoj godini. Zaklada SOLIDARNA izdat će Potvrdu o donaciji svim donatorima koji je zatraže, a u svrhu godišnje prijave poreza na dohodak fizičkih osoba, odnosno poreza na dobit pravnih osoba.
  • Kontakt osoba za zainteresirane donatore: Ivan Blažević, tajnik Zaklade SOLIDARNA, e-adresa: ivan.blazevic@solidarna.hr, mob: 091 4825 449

(pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni