Dobivat će naknade i ako se ne pojavljuju na sjednicama

Dobivat će naknade i ako se ne pojavljuju na sjednicama

Predsjednici, potpredsjednici i članovi vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora bit će uskraćeni za mjesečnu naknadu tek ako tri mjeseca uzastopno ne budu sudjelovali u sjednicama

Predsjednicima i potpredsjednicima te članovima Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora povećat će se naknade za njihov rad, odlučila je u utorak većina gradskih zastupnika. Tako će predsjednici vijeća 17 gradskih četvrti do sada su primali naknadu u iznosu od 7181 kuna, po novoj odluci primati će 7750 kuna bruto. Potpredsjednicima vijeća naknada će narasti s 3591 na 4275 kuna bruto, dok će članovima vijeća ona narasti sa sadašnjih 2426 na 2635 kuna bruto.

Naknade u mjesnim odborima, premda su manje od onih u gradskim četvrtima, rast će više. Naknada predsjedniku vijeća mjesnog odbora sa sadašnje 1602 kune narasti će na 3875 kuna bruto. Potpredsjednicima vijeća mjesnih odbora naknada će narasti sa 801 kune na 1937 kuna bruto, a članovima sa 486 na 1162 kuna bruto.

No zanimljivo je da će nakanade biti osigurane i onima koji uopće ne dolaze ne sjednice. U Odluci tako stoji da će se »predsjedniku, potpredsjedniku ili članu vijeća koji u tijeku mjeseca nije prisustvovao niti jednoj sjednici vijeća isplati 50 % iznosa«. Tek oni koji tri mjeseca uzastopno ne budu sudjelovali u sjednicama bit će uskraćeni za naknadu.

Odbijen je amandman Kluba gradskih zastupnika HNS-HSU-a da naknade ostanu jednake kao i do sad, s odredbom da i m se mjesečne naknade isplaćuju jedino ako sudjeluju u radu vijeća / odbora.

Jednoglasno je usvojen prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o podizanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te Spomenika domovini.

Spomenik Tuđmanu, rad kipara Kuzme Kovačića bit će podignut na javnoj površini između Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, koja predstavlja produžetak Lenucijeve potkove prema jugu, dok će Spomenik domovini, Nenada Fabijanića, biti postavljen na Trgu Stjepana Radića.

Gradski zastupnici su prihvatili i odluku kojom Grad Zagreb daje jamstvo KB »Sveti Duh«, za kreditno zaduživanje kod Privredne banke u iznosu od 40 milijuna kuna. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni