Do ponoći besplatno javnim gradskim prijevozom

Do ponoći besplatno javnim gradskim prijevozom

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu počelo je već od utarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14:30 sati. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi

Odlukom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kojoj se u metropoli priprema veličanstven doček, javni će gradski prijevoz u Zagrebu danas do ponoći biti u potpunosti besplatan! Time se dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u ponosnom Zagrebu.

Zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, iz Gradske uprave apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom. Posebna parkirališna mjesta, posebice za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, od kuda će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor.

Gradonačelnik je omogućio je i besplatno parkiranje osobnih vozila na nedugo otvorenom parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, kao i na parkiralištu Paromlin s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru.

Dolazak »Vatrnih« u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se u 14:00 sat te su svi građani, navijači i ljubitelji pozvani da ih dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom:

  • Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 08:00 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu počelo je već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14:30 sati. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga “Budi ponosan”, a redatelj je Krešo Dolenčić.

​VIŠE o zatvaranjima i režimu prometa povodom dočeka nogometne reprezentacije na stranicama PUZ-a

http://www.zagrebacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=286032  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni