Do kraja tjedna gotova obnova Sajmišne ceste

Do kraja tjedna gotova obnova Sajmišne ceste

Gradonačelnik predložio da se s ceste uklone »ležeći policajci«

Do kraja tjedna trebali bi završiti radovi na obnovi dijela Sajmišne ceste, koju je u ponedjeljak obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. U tijeku je obnova Sajmišne ceste u dužini od 2 kilometra, na potezu od Mosta mladosti do odlagališta otpada Jakuševec, a radovi su vrijedni 2,8 milijuna kuna.

»Napravit ćemo dva sloja asfalta – nosivi i završni. Potrošit ćemo oko 000 tona asfalta, obnoviti horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te zamijeniti materijal na oko 500 četvornih metar«, rekao je vršitelj dužnosti voditelja podružnice “Zagrebačkih cesta”, Hasan Džombić. U sklopu radova uredit će se i bankine.

Gradonačelnik Bandić je predložio da se na cesti uspornici, tzv. uklone ležeći policajci. »Zamolit ću odjel za promet da se ležeći policajci ili uspornici ne stavljaju jer je ovo smeće uz nasip palo sa specijalnih automobila koji ga prevoze kada prelaze preko ležećih policajaca. Stavit ćemo vertikalnu signalizaciju i ograničiti brzinu na 40 kilometara na sat tako da se utrke ne rade«, rekao je gradonačelnik.

Vozila ZET-a i “Čistoće” moći će proći cestom tijekom radova osim za vikend.

Obilazni pravci su do nedjelje, kad se očekuje završetak radova: Sajmišna cesta – Ulica Karla Metikoša – Sarajevska cesta – Jakuševečka – Tišinska ulica i obrnuto. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni