Do kraja godine gotova nova sportska dvorana u Klinča Selima

Do kraja godine gotova nova sportska dvorana u Klinča Selima

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u utorak je obišao radove na izgradnji 21,5 milijuna kuna vrijedne nove sportske dvorane u Klinča Selima koju u cijelosti financira Županija. Tako će nova osnovna škola u Klinča Selima izgrađena 2016. godine u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni, do kraja ove godine dobiti i modernu dvoranu s borilištem dimenzija 20 x 40 m te gledalištem s 300 fiksnih sjedećih mjesta.

»Ova sportska dvorana dio je financijskog paketa vrijednog 140 milijuna kuna, koji je namijenjen obrazovanju. Paralelno gradimo i dvoranu u Bedenici, školu u Luki, dograđujemo dvoranu i školu u Pušći, a vrlo brzo će se otvoriti i radovi na izgradnji Osnovne škole Strmec, kao i dvorane u Graberju Ivanečkom«, istaknuo je Kožić.

»Niti jedna županija u Hrvatskoj ne ulaže toliko sredstava u poboljšanje kvalitete obrazovanja kao što to čini Zagrebačke županija«, dodao je.

Nakon obilaska gradilišta sportske dvorane, županu je predstavljen projekt Muzej hrvatskih izuma, koji Općina Klinča Sela planira ostvariti europskim sredstvima. Muzej se planira urediti u prostoru stare zgrade škole. Županija je ovaj projekt već podržala s 1,5 milijuna kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni