Do jeseni završetak radova na sanaciji Mamutice

Do jeseni završetak radova na sanaciji Mamutice

Na novinarski upit o uređenosti pothodnika u Zagrebu, gradonačelnik Bandić je naglasio kako je tri četvrtine pothodnika u Gradu uređeno, ali uvijek ima prostora za napredak

U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić u petak je, sa suradnicima i predstavnicima gradskih četvrti, obišao GČ Novi Zagreb – istok: Mamuticu, gdje je u tijeku sanacija platoa, pothodnik u Aveniji Dubrovnik – Ulica SR Njemačke te parkiralište na Jakuševečkoj cesti kod crkve Sv. Marka.

Uređenje platoa Mamutice

„Sanacija se obavlja u tri faze, sada se radi na istočnom dijelu, a sanacija zapadne i južne strane trebala bi ići paralelno nakon potvrde glavnog projekta i završetka postupka javne nabave. Radovi na istočnom dijelu bi trebali biti gotovi do druge polovice šestog mjeseca, a vrijednost investicije je oko šest milijuna kuna. Kompletni završetak radova očekujemo do jeseni, a ono što mogu obećati je to da sigurno strojevi odavde neće otići dok sve ne bude završeno“, rekao je gradonačelnik Bandić, koji je također najavio da se nakon obnove platoa kreće u uređenje obližnjeg parka. Bit će to mali Bundek, imat će adrenalinski dio, dječje igralište i sve popratne sadržaje kako bi naši sugrađani mogli uživati.

Izgradnja liftova i rampe za pristup osoba s invaliditetom u pothodniku Avenija Dubrovnik – Ulica SR Njemačke

„Projekt je u tijeku, te čekamo ishođenje lokacijske dozvole kako bismo mogli krenuti u realizaciju. Izgradit će se jedna rampa na izlazu prema jugu, a na ostalim izlazima izgradit će se liftovi (pet liftova). Liftovi su, zbog puno razloga, bolje rješenje od rampi, ali struka je tu da kaže svoju riječ, istaknuo je gradonačelnik Bandić“, dodavši da je vrijednost investicije oko četiri i pol milijuna kuna.

Na novinarski upit o uređenosti pothodnika, gradonačelnik je naglasio kako je tri četvrtine pothodnika u Gradu uređeno, ali uvijek ima prostora za napredak.

Parkiralište za potrebe crkve Sv. Marka i društvenog doma

Na kraju obilaska gradonačelnik je obišao izgrađeno parkiralište kod crkve Sv. Marka u Jakuševcu i Jakuševečku cestu gdje su radovi asfaltiranja, na oko 1050 metara dugoj dionici prema naselju Mićevec, u završetku.

Kako se čulo, vrijednost investicije izgradnje parkirališta je oko 1,200.000,00 kn. Parkiralište ima 55 parkirnih mjesta, od kojih su tri za osobe s invaliditetom, a radovi su uključivali i izgradnju nove javne rasvjete te hortikulturno uređenje zelenog pojasa. (zagreb.hr / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni