Do jeseni škole i vrtić na Kajzerici

Do jeseni škole i vrtić na Kajzerici

Kako je objasnio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, u svakoj školi bit će mjesta za gotovo 600 učenika, dok će dječji vrtić biti kapaciteta 18 odgojnih skupina

Do jeseni, sa prvim školskim zvonom, bit će otvorena vrata dviju novih škola, srednje i osnovne, te dječjeg vrtića u naselju Kajzerica, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas prilikom obilaska velikog gradilišta, dodavši da će ovom, oko 100 milijuna kuna vrijednom investicijom, gradska četvrt Novi Zagreb zapad dobiti suvremene obrazovne ustanove s pripadajućom sportskom dvoranom.

Kako je objasnio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, u svakoj školi bit će mjesta za gotovo 600 učenika, dok će dječji vrtić biti kapaciteta 18 odgojnih skupina – što jasličkog, što vrtićkog uzrasta. Na više od 20.000 m2, uz navedena tri objekta nalazit će se i dječje igralište, kao i vanjski sportski tereni, te parkirališna mjesta.

Realizacija ovog kapitalnog projekta rezultat je gradske politike sustavnog poboljšanja i razvoja infrastrukture svih dijelova grada, s posebnim naglaskom na predškolski i školski sustav, kao i primjer još jedne dobre suradnje Gradske uprave i građanskih udruga i inicijativa. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni