Do 8000 kuna poticaja za kupnju kondenzacijskih bojlera

Do 8000 kuna poticaja za kupnju kondenzacijskih bojlera

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera  (.pdf) vrijedan 41 milijun kuna.

Poziv je namijenjen građanima Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije čiji su stanovi i kuće stradale u potresu 22. ožujka, a pojedino kućanstvo moći će dobiti do 8000 kuna po bojleru.

„Iako smo početkom godine imali spremne druge programe, nakon potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu, dio sredstava smo sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske usmjerili prema građanima koje je ova situacija posebno pogodila. Cilj nam je pomoći vlasnicima oštećenih kuća i zgrada da pri obnovi svojih objekata nabave energetski učinkovitiji i okolišno prihvatljiviji sustav proizvodnje toplinske energije.“ rekao je direktor Fonda Siniša Kukić.

Građani će tako moći dobiti do 80% sufinanciranja odnosno do 8000 kuna po bojleru, a zahtjev mogu podnijeti putem sustava za e-prijavu na javne pozive Fonda ili na prijamnom uredu Fonda.

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva, kako elektronskih, tako i onih poslanih poštom ili zaprimljenih u pisarnicu, Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati, a zahtjevi koji dođu prije službenog početka zaprimanja prijava neće biti razmatrani.

Osim prijavnog obrasca s osnovnim podatcima o prijavitelju, trebat će priložiti dokaz vlasništva kuće ili stana, dokaz da je zgrada oštećena u potresu te ponudu, predračun ili račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja plinskog kondenzacijskog bojlera, koji ne može biti stariji od 22. ožujka ove godine.

Nakon što korisnici dostave račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja te dokaz o plaćanju istog, Fond će im u roku od 30 dana refundirati ugovoreni udio sredstava za kupnju kondenzacijskog bojlera. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni