Dnevna parkirališna karta za Gornji grad 500 kuna

Dnevna parkirališna karta za Gornji grad 500 kuna

Tako će stanari Gornjeg grada plaćati povlaštenu mjesečnu kartu od 110 kuna, a ostali posjetitelji dnevnu od 500 kuna. Rješenje je to do kojeg su gradske vlasti došle nakon odluke Ustavnog suda, koji je ukinio dosadašnju uredbu kojom su stanovnici Gornjeg grada imali pravo na rezervirano parkirališno mjesto.

U jučerašnjoj emisiji Radio Sljemena „Zagrebi po Zagrebu“ zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek, najavila je kako će se za nekoliko dana početi primjenjivati izmjenjena gradska odluka o parkiranju na Gornjem gradu. Tako će stanari Gornjeg grada plaćati povlaštenu mjesečnu kartu od 110 kuna, a ostali posjetitelji dnevnu od 500 kuna. Rješenje je to do kojeg su gradske vlasti došle nakon odluke Ustavnog suda, koji je ukinio dosadašnju uredbu kojom su stanovnici Gornjeg grada imali pravo na rezervirano parkirališno mjesto.

Švaljek se osvrnula i na prosvjede stanara Mesničke ulice, kojima su uspjeli izboriti uklanjanje treptećih katadioptera, ali i iscrtavanje zebre.

“Imali smo najbolju namjeru napraviti jedan lijep pristup Gornjem gradu, no pokazalo se da razina sigurnosti nije osigurana na najbolji način. Ministarstvo prometa je reagiralo i iskazalo zahtjev da se iscrtaju zebre i ostala horizontalna signalizacija, što je grad Zagreb onda i ispoštovao. Osim što je za sada napravljeno, poslušao se i savjet stanara da se na neki način odvoji nogostup od kolnika pa je trenutno u procesu nabava gljiva koji će odvajati kolnik od nogostupa i na taj način pružati dodatni osjećaj sigurnosti”, rekla je Švaljek.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni