Dječji vrtić u Središću pohađat će 200 mališana

Dječji vrtić u Središću pohađat će 200 mališana

Novoizgrađeni dječji vrtić u Središću – područni objekt DV Zapruđe, simboličnim rezanjem vrpce uz pomoć djece koja pohađaju vrtić, otvorila je danas zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević. Riječ je o objektu namijenjenom za smještaj deset odgojnih skupina – pet jasličkih i pet vrtićkih- ukupne površine od 2.135,57 m², a vrijednost investicije iznosi 38,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Pavičić Vukičević je poručila kako su demografska i populacijska politika, odgoj i obrazovanje, gradnja dječjih vrtića i škola doista prioriteti Grada te da je Središće najbolji dokaz tomu. Podsjetila je da su u protekle dvije godine u Središću otvoreni Američka međunarodna škola, a početkom prošle godine i OŠ Središće.

Ravnateljica DV Zapruđe Daniela Filković rekla je da će se za 200 djece koliko će ih pohađati vrtić u novom objektu moći pružiti najbolje u predškolskom odrastanju. »Prostor je multifunkcionalan i moderan, ekološki održiv a uz stručni kadar on je uistinu po mjeri djeteta za njegovo skladno, sigurno i kvalitetno i sretno odrastanje«, kazala je. (ZG-magazin / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni