Dječji sajam i utrka Terry Fox Run

ZAGREB

 Petak – nedjelja, 21.- 23.09.

09.30 do 20.00

Dječji sajam 2012.

Lokacija: Arena Zagreb – prizemlje

Posjetitelji sajma imaju priliku iskoristiti akcije i popuste na igračke, dječju opremu i odjeću. I se ove godine traže lica sajma, a to je prilika za osvojiti vrijedne darove. Biti će tu i bogat festivalski program u kojem sudjeluju mališani vrtićkog i školskog uzrasta. U sklopu sajma klub Kockice pripremaju izložbu novih Lego eksponata. Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje dok će ulaz na izložbu imati simboličnu cijenu ulaznice.

Organizatori sajma u suradnji s generalnim sponzorom tvrtkom HiPP pripremaju tradicionalnu humanitarnu akciju “Stotine darova za stotine osmjeha” kojom se želi prikupiti oprema, odjeća, obuću, posteljinu, igračke, pelene, hranu i ostalo za štićenike udruge „Centar za nerođeni život – Betlehem“ kojima je pomoć potrebna. Radi se o 30-tak trudnica i 400 djece do 6. godina starosti koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji. Dobrodošle su i nove i rabljene stvari, čiste i u ispravnom stanju.

Program događanja: http://www.djecjisajam.com/admin/js/filemanager/files/pozivnica_1.png

Nedjelja, 23.09.

10.30

Šetnja kroz povijest Zagreba – besplatno razgledavanje zagrebačkih znamenitosti u pratnji vodiča

Prošećite Donjim gradom u pratnji zagrebačkog vodiča i saznajte zanimljive detalje iz njegove prošlosti.

Mjesto sastanka: kod Meteorološkog stupa na Zrinjevcu

Razgled grada je na hrvatskom jeziku i traje 1,5 sat.

Najava nije potrebna, dovoljno je pojaviti se na Zrinjevcu na dan događanja.

Nedjelja, 23.09.

Humanitarna utrka – Terry Fox Run 2012.

Termin: 14:00 – 18:00 h

Početak trke: 16:00 h

Lokacija: Košarkaški teren, malo Jarunsko jezero

Humanitarna akcija Terry Fox Run ove će se godine održati po 32. put u svijetu i 13. put u Hrvatskoj, a organiziraju je agencija MPG, Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding i hotel Regent Esplanade. Ovogodišnju utrku podupiru i sportski klubovi KHL Medveščak Zagreb i rukometni klub CO Zagreb. Dio novca prikupljen tijekom humanitarne akcije, bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstveno istraživanje raka, dok je dio namijenjen Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

Utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade”. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka. Trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla u njoj je prošle godine sudjelovalo više od 5.000 građana, a predviđanja su da će ovogodišnju akciju podržati još veći broj ljudi velikog srca.

Pozivamo vas da i vi sudjelujete i pomognete u prikupljanju sredstava za istraživanje raka i za pomoć oboljelima od te opake bolesti.

 

SAMOBOR

Subota, 22. 09.

20.00

Koncert Neka se čuje do neba glas udruge „U duhu s Kristom“

Veliki humanitarni koncert popularne duhovne glazbe pod nazivom Neka se čuje do neba glas održat će u Sportskoj dvorani u Samoboru.

Koncert organizira udruga U duhu s Kristom, a dio prihoda namijenjen je za pomoć u školovanju djece dviju samoborskih katoličkih obitelji. Od izvođača će nastupiti Apostoli mira, Antonio Tkalec, grupa Emanuel, grupa Kristina, grupa RiM, Luka Balvan, Nikolina Pinko, klapa Levanda i Damir Topić, Danijela Sisgoreo – Morsan i Max Hozić.

Ulaznice koštaju 20 kuna, a mogu se kupiti u uredu Turističke zajednice grada Samobora.

 

ZAPREŠIĆ

Subota, 22. 09.

17.00

3. manifestacija „Žena zna“

Lokacija: Novi dvori

U organizaciji žena HSS-a, “Hrvatsko srce” Zaprešić, 22. 09.2012. u 17sati, u Novim dvorima, Zaprešić održat će se – Izložbom i prezentacijom ( pozornica, štandovi), daje se mogućnost ženi da izrazi svoju kreativnost, talent, stručnost, hobi), bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti i različitosti.

– Promocija u svrhu očuvanja tradicije, običaja, kulture, jezika….
– Humanitarna tombola
– Izbor najljepše uređenog štanda
– Besplatno jelo i piće
– I još atraktivnih iznenađenja
– Za dobru zabavu i raspoloženje pobrinut će se Vesna Kartuš