Dječja filharmonija na regionalnoj ljetnoj turneji

Dječja filharmonija na regionalnoj ljetnoj turneji

Prvi put u Zagrebu

U sklopu ljetne turneje “Listening to the films” regionalna dječja filharmonija nastupit će u četvrtak 11. kolovoza u Ljetnom kinu Gradec. 

Regionalna dječja filharmonija okuplja mlade glazbenike iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Skoplja kako bi usavršili postojeće i stekli novo znanje iz područja glazbe i doprinijeli kulturnoj razmjeni među najmlađima u regiji kroz kreiranje inovativnih glazbenih sadržaja.

Ljetna turneja započela je 5. kolovoza boravkom orkestra u Ljubljani na ljetnoj akademiji “Branimir Slokar”, koja je jedna od najposjećenijih ljetnih akademija u Europi u području klasične glazbe. Tamo će se u srijedu 10. kolovoza održati i prvi koncert na ovogodišnjoj turneji. Slijede nastupi u Zagrebu, 11. kolovoza u Ljetnom kinu Gradec u 18.00 sati i u Beogradu, 26. kolovoza, na stadionu Tašmajdan. Na repertoaru pod nazivom “Listening to the Films” naći će se glazba iz poznatih filmskih hitova “Rocky”, “Pirati s Kariba”, “Bilo jednom na Divljem zapadu”, “Ratovi zvijezda”, “Schindlerova lista2, “Skyfall”…

Svi koncerti su besplatni, a dirigentica je Živa Ploj Peršuh.

Regionalna dječja filharmonija (United Children Philharmonic Orchestra) je projekt u organizaciji fundacije ‘Deca deci’ započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu.

Članovi Dječje filharmonije su talentirani učenici nižih i srednjih glazbenih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fundacije “Deca deci”, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Dječja filharmonija osnovana je 2007. godine s ciljem da se kroz promociju klasične glazbe i društveno odgovornog ponašanja okupe najtalentiranija djeca u simfonijski orkestar te kreiraju atraktivne glazbene sadržaje. Svojim aktivnostima fundacija podržava razvoj i školovanje mladih glazbenih talenata, popularizira glazbeno obrazovanje i klasičnu glazbu te potiče kulturnu razmjenu i stvaralaštvo među najmlađima.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni