Dječja bolnica Srebrnjak dobila novu igraonicu

Dječja bolnica Srebrnjak dobila novu igraonicu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i malena pacijentica Katija jučer su rezanjem vrpce svečano otvorili novu igraonicu u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Uspješan projekt igraonice nastao je na inicijativu humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”. Cilj je bio oplemeniti bolnički prostor kako bi najmlađima pružilo što ugodnije iskustvo dolaska u bolnicu i povratka u svakodnevicu nakon završetka liječenja. Opremanje i adaptaciju igraonice sufinancirao je Grada Zagreba, putem Javnog natječaja kroz projekt Udruge – Omogućimo prijateljsko okruženje za oboljele. Grad je uložio 40.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 104.000 kuna.

»Jako sam zadovoljan zbog svih ovih nasmiješenih lica kojima sam okružen i velika mi je čast danas otvoriti ovu igraonicu i samim time započeti jedno novo poglavlje ove najveće male bolnice u Hrvatskoj«, prokomentirao je gradonačelnik.

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo naglasio je kako je bitno da kad djeca dođu u bolnicu, da pregled obave u što opuštenijoj atmosferi i da se osjećaju kao da su doma.

»Skupa sa stručnim aspektom liječenja to svakako ima utjecaj na što kraći boravak u bolnici. U tome nam u veliko pomažu volonteri udruge ”fra Mladen Hrkać”. Imamo jako dobru reakciju djece i njihovih roditelja, to je ono što nam najviše pomaže u tome da svaki dan ustrajemo u namjeri budemo što bolji u ovome poslu«, kaže ravnatelj.

Inače, spomenuta udruga pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze u Zagreb na liječenje i njihovim obiteljima. Udruga, između ostalog, osigurava smještaj, prehranu te sufinancira troškove prijevoza i potporu pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka.

»Beskrajno sam zahvalan gradonačelniku i Gradu koji nam pruža potporu u pomoći najslabijima. Nadam se da se uskoro opet vidimo na otvorenju vanjskog dječjeg igrališta bolnice«, poručio je predsjednik udruge Ivan Soldo. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni