Djeci podijeljeni materijali iz kojih će učiti o važnosti očuvanja okoliša

Djeci podijeljeni materijali iz kojih će učiti o važnosti očuvanja okoliša

»Znamo da je navike teško mijenjati te da tu moramo učiniti velike napore, a mladi su upravo najbolji za primjenu novih ideja i razmišljanja o okolišu«, rekla je zamjenica Majić

Djeca prvih razreda Osnovne škole Kajzerica te Dječjeg vrtića Trnsko su prva dobila edukativne materijale iz kojih će učiti o važnosti zbrinjavanja otpada i očuvanja okoliša koji su im podijeljeni u utorak. Edukativno-promotivne materijale je sa svojim suradnicima u okviru akcije Ekosusreti podijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je objasnio o kakvom se projektu radi.

»Ovo je obrazovno-informativni projekt, cilj nam je najmlađim generacijama uručiti prigodne materijale o važnosti čuvanja okoliša i odgovornog ponašanja s otpadom«, rekao je Bandić prilikom posjeta OŠ Kajzerica i područnog objekta DV Trnsko na Kajzerici.

Akcijom se želi skrenuti pozornost najmlađih na važnost održivog gospodarenja otpadom i stvaranja navika u skladu s načelima očuvanja okoliša. Grad Zagreb je u povodu ove akcije pripremio 32 tisuće eko paketa koji sadrže razne edukativne materijale za osnovne škole i vrtiće, npr. igrice, bojanke, knjige, audiovideo zapise i videoigrice.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila da je akcija Ekosusreti vrlo važna za razvijanje svijesti među mlađim sugrađanima jer promjena navika i ponašanja je dugotrajan proces koji počinje od najranijih dana.

»Znamo da je navike teško mijenjati te da tu moramo učiniti velike napore, a mladi su upravo najbolji za primjenu novih ideja i razmišljanja o okolišu. Priredili smo kombinaciju edukativnih materijala u papirnatome i digitalnome obliku, a kontinuiranim promoviranjem akcije u predškolskim i osnovnoškolskim kurikulima nastojimo pozitivno utjecati na djecu«, rekla je zamjenica Majić te zahvalila svima koji su u realizaciji ove akcije sudjelovali.

Također je naglasila da Grad Zagreb ima zakonsku obvezu provođenja izobrazno-informativne aktivnosti te da je dužan poticati informiranje, izobrazbu i sve projekte koji pomažu osvješćivanje javnosti o važnosti zaštite okoliša i o održivome razvoju.

»Nadam se da će vam ovaj edukativni materijal pomoći i da uz pomoć svojih odgajatelja naučite i saznate sve o otpadu i o okolišu te da usvojite znanja koja treba posjedovati svaki odgovorni građanin Zagreba«, dodao je na kraju gradonačelnik Bandić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni