Djeca otputovala na besplatno ljetovanje koje organizira Grad Zagreb

Djeca otputovala na besplatno ljetovanje koje organizira Grad Zagreb

S Maksimirskog stadiona jutros su otputovale dvije skupine djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja, njih 85-ero, na besplatno sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Cvrčak u Dugoj Uvali i odmaralište Stoimena u Crkivenicu, a sretan put i dobru zabavu zaželio im je gradonačelnik Milan Bandić.

Ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je potpuno besplatno, a kako je istaknula njegova pročelnica Romana Galić, djeci je osigurana puna pansionska usluga, 24-satni stručni pedagoški nadzor i zdravstvena skrb, te brojni obrazovni, kulturni, zabavni i sportski programi.

Dan ranije, u ponedjeljak gradonačelnik Milan Bandić ispratio je s parkirališta Gradske uprave 98 osoba s invaliditetom na besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog Križa u Novom Vinodolskom.U Novom Vinodolskom će ljetovati ukupno 400 korisnika u 4 skupine.

Nakon toga je gradonačelnik ispratio i treću skupinu djece hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata osnovnoškolskog uzrasta iz obitelji slabijeg socijalno-ekonomskog statusa u hostel Stoimena u Crikvenicu.

Na ljetovanje je otputovalo 65-ero djece za koju su osigurani edukativne i sportski sadržaj. Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih tom je prigodom podsjetila kako je ovo 17. godina da Grad Zagreb organizira ljetovanje tijekom školskih praznika. (zg-m)