Djeca odlučila: Luka Modrić je najbolji hrvatski reprezentativac

Djeca odlučila: Luka Modrić je najbolji hrvatski reprezentativac

Što bi radio da nije nogometaš? »Nisam o tome previše razmišljao. Po struci sam ugostitelj, tako da bih vjerojatno bio konobar ili nešto slično. Hvala Bogu da sam se opredijelio za nogomet«, zaključio je Modrić

Luka Modrić primio je u ponedjeljak nagradu za najboljeg hrvatskog reprezentativca prema izboru Sportskih igara mladih. Veznjak Reala dobio je najviše glasova djece koja su i birala pobjednika. Ukupno 40.120 listića ubačeno je u glasačku kutiju Sportskih igara mladih i Coca-Cole, organizatora nagradne igre »Glasaj i ti za najboljeg hrvatskog reprezentativca«. Glasački listići prebrojeni su 12. prosinca 2014. na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, a sakupljeni su na nogometnom turniru za mlade Coca-Cola Cup-u koji se održao tijekom travnja i svibnja u 20-ak gradova Hrvatske.

Redoslijed najboljih reprezentativaca po izboru djece bio je sljedeći:

1. Luka Modrić

2. Mario Mandžukić

3. Ivan Rakitić

4. Darijo Srna

5. Ivan Perišić

6. Ivica Olić

7. Dejan Lovren

8. Vedran Ćorluka

9. Domagoj Vida

10. Stipe Pletikosa.

»Svaka nagrada je zadovoljstvo jer to znači da dobro radiš. Svi smo mi bili djeca, a ona govore iskreno, njihove su emocije iz srca pa mi je ova nagrada posebna čast«, rekao je Modrić. Prigodni program u hotelu Esplanade vodila su djeca pa je tako bilo i zanimljivih pitanja za reprezentativca. Zanimalo ih je u kojem klubu mu je bilo najbolje?

»U svakom su posebne emocije, u svakom sam stekao prijateljstva. Mislim da najviše uživam sada u Realu«, rekao je Luka, a na pitanje koji su mu najdraži trenuci u karijeri Modrić je rekao kako ih ima više i izdvojio debi za reprezentaciju protiv Argentine i osvajanje Lige prvaka s Realom

Zanimljivo je bilo čuti kako je vidio svoj subotnji dvoboj s budućim suigračem iz Reala i je li mu bilo teško igrati protiv norveškog čuda od djeteta, 16-godišnjeg Martina Odegaarda.

»Sudeći po rezultatu i nije baš«, nasmijao je Luka sve nazočne svojim odgovorom, ali potom dodao: »On je veliki talent i pred njim je velika karijera. Na njemu je da radi i trenira najbolje što zna, a ima sve predispozicije da jednog dana bude veliki igrač«.

Za kraj je uslijedilo pitanje »što bi bio da nije nogometaš?«

»Nisam o tome previše razmišljao. Po struci sam ugostitelj, tako da bih vjerojatno bio konobar ili nešto slično. Hvala Bogu da sam se opredijelio za nogomet«, zaključio je Modrić.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni