Djeca i omladina pripremaju besplatan koncert u Lisinskom

Djeca i omladina pripremaju besplatan koncert u Lisinskom

Na programu su djela Alfija Kabilja, Dine Dvornika, Nine Rote, Georgesa Bizeta, Mauricea Ravela…

(Foto: Vedran Metelko / Press materijal)

Sustav orkestara djece i omladine – El Sistema (SO-DO orkestar) u četvrtak, 21. travnja s početkom u 19.30 sati održat će besplatan koncert u maloj dvorani Vatroslav Lisinski na kojem će se orkestru pridružiti učenici osnovne i srednje Glazbene škole Fran Lhotka.

Projektom Orkestar za sve učenici potresom pogođene osnovne i srednje Glazbene škole Fran Lhotka prvi će put dobiti priliku sudjelovati u radu jedinog dječjeg simfonijskog orchestra u Hrvatskoj te izvesti koncerte u Sisku i Zagrebu. Unatoč dugoj tradiciji glazbene škole, Sisačko-moslavačka županija nema doticaja sa simfonijskim orkestrom, a ovim projektom učenici su dobili dodatnu motivaciju za svoje daljnje glazbeno djelovanje.

Orkestar je sekcijskim i orkestralnim probama uvježbavao dirigent Ante Sladoljev prema El Sistema metodologiji koja potiče društvene promjene sudjelovanjem u orkestru. Sa svakom grupom instrumenata radili su mentori; magistri glazbe te studenti Muzičke akademije iz Zagreba i Siska.

Suradnja je dio ciklusa koncerata Putovanje Europom te je koncipiran kao glazbeno putovanje Europom pa će se na programu naći djela hrvatskih, talijanskih, francuskih i španjolskih skladatelja. Na koncertu će publici predstaviti djelima Alfija Kabilja, Dina Dvornika, Nina Rote, Georgesa Bizeta, Mauricea Ravela i mnogih drugih.

Orkestar za sve publici će se predstaviti i u subotu, 30.travnja 2022. u prostorima Glazbene škole Frana Lhotke u 19.30 uz prijenos uživo na YT kanalu.

Ulazak na koncert 21. travnja je besplatan uz ulaznice koje se podižu na blagajni Lisinskog od 11. travnja, a publika će imati priliku upoznati se s mogućnostima doniranja za potrebe izgradnje nove zgrade Glazbene škole Frana Lhotke. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni