Djeca i mladi Hrvatske progovaraju o (ne)toleranciji

Obilježavajući Međunarodni dan tolerancije, 16.studenog, Forum za slobodu odgoja poziva javnost da se upozna s preko 450 ideja i kreacija djece i mladih na temu (ne)tolerancije. U godini i vremenu kad svakodnevno svjedočimo ne-toleranciji i nedostatku dijaloga, obilježiti Međunarodni dan tolerancije ima još veću vrijednost. Rođendan Mahatme Ghandija, 16.studenog, dan je kad se prisjećamo različitosti ljudi na planetu Zemlji, svega onoga što nas razdvaja, ali i spaja.

Puno toga već je javno izgovoreno u Hrvatskoj, na tragu smo govora mržnje svakodnevno, a najglasniji su obično oni s najtvrđim i isključivim stavovima. Pri tom zaboravljamo kako sva društvena događanja prate i djeca i mladi te kako ona imaju i svoju pedagošku funkciju, a upravo je obilježavanje ovog važnog dana prilika da pozovemo sve da u svojim nastupima budu odmjereni te rasprave vode u demokratskom i tolerantnom duhu, poštujući jedni druge.

Stoga su u Forumu za slobodu odgoja već 3. godinu za redom odlučili pitati djecu i mlade – Što je za njih (ne)tolerancija? Njihove  450 kreacija, iznenadile su nas, dirnule, nasmijale, rastužile, zamislile, oduševile članove Foruma. Putem natječaja “Oboji svijet!” (šarenim bojama tolerancije) djeca i mladi Hrvatske progovaraju o temama (ne)razumijevanja, (ne)prihvaćanja, suočavanja i komunikacije, različitosti, tolerancije, sukoba, medijacije, ali i (ne)nasilja. (zg)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni