Djeca i kućni ljubimci – besplatna radionica u Etnografskom muzeju

Djeca i kućni ljubimci – besplatna radionica u Etnografskom muzeju

Sljedeće subote, 9. travnja, u Etnografskom muzeju na Mažuranićevu trgu održat će se besplatna radionica pod nazivom Što kućnom ljubimcu treba da bi bio sretan?

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 8 do 11 godina, a održavat će se od 10 do 12 sati. Organizator radionice je Udruga za zaštitu životinja Sedma od Devet u suradnji s Etnografskim muzejom.

Inače, Etnografski muzej je poznat kao pet friendly muzej. Zapravo, Etnografski muzej u Zagrebu postao je prvi muzej u Hrvatskoj otvoren za posjet s kućnim ljubimcima. Na taj se način Etnografski muzej priključio listi europskih i svjetskih destinacija koje uvažavaju nove potrebe publike s namjerom da vrijeme provedeno u Muzeju bude što ugodnije različitim profilima posjetitelja. Svjesni kako sve više naših sugrađana dijeli svoj životni prostor s kućnim ljubimcima, muzej je vikendom otvorio vrata i toj skupini korisnika. Obilazak Muzeja s kućnim ljubimcem moguć je vikendom od 10 do 13 sati pod uvjetom da se poštuje muzejski bonton.

Što se tiče radionice Što kućnom ljubimcu treba da bi bio sretan?, sjajna je to prilika da djeca nauče što znači brinuti se za životinju, psa, mačku, ptičicu ili ribicu. Preuzimajući odgovornost za opstanak nekog živog bića, djeca se uče disciplini, strpljenju, požrtvovnosti, nježnosti i samilosti. Jednako tako, šetnja sa psom, razgovor sa papigicom ili hranjenje hrčka mnogo su bolji predasi od učenja nego što je to gledanje televizije ili igranje na računalu. Djeca uz kućne ljubimce uče se kretati i boraviti u prirodi, te otvoriti nove horizonte i interesne sfere.

Stoga, svi roditelji koji žele da im dijete provede subotnje prijepodne u edukativnom i zabavnom ozračju i veselom druženju pozvani su da dovedu svoju djecu u Etnografski muzej.

Pokrovitelj ovog projekta je Gradska skupština Grada Zagreba u suradnji s Etnografskim muzejom.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Udruzi za zaštitu životinja Sedma od Devet na broj telefona: 091/79 60 530

M.F.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni