Divjak: U Bandićevo vrijeme u školama nije bilo ni sapuna

Divjak: U Bandićevo vrijeme u školama nije bilo ni sapuna

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je na svom Facebook profilu prokomentirala problem s financiranjem zagrebačkih škola. Poručila je kako je problema bilo i dok je Zagrebom upravljao pokojni Milan Bandić.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

»Zaprepastila me jučerašnja tvrdnja nekih političara iz Zagreba da za vrijeme gradonačelnika Bandića nije bilo problema s financiranjem zagrebačkih škola. To je laž ili nedopustiva neinformiranost.

Ja sam javno govorila da bogati Zagreb manje ulaže u škole nego neke puno siromašnije županije. Podsjećam da nije bilo sapuna u školama kada je krenula korona, pa kada sam prozvala gradonačelnika da je to zadaća osnivača koji za to ubire poreze i dobiva sredstva iz državnoga proračuna, on je rekao da neka djeca peru ruke – lugom.

Godinu prije na upit iz MZO-a koliko će uložiti u informatičku opremu u školama, odgovor je bio – nula! Uz usmeno pojašnjenje, da je on računao na grah pa što će djeci tableti i kompjuteri. Da ne spominjem azbestne krovove i dotrajale instalacije. Većina ravnatelja nije o tome govorila jer bez Bandićevog “blagoslova” nisu mogli biti izabrani. Ravnateljicu koja je bila “svoja” smijenio je prvom prilikom.

Nisam sklona izvlačenju starih stvari, ali ovo treba ipak reći jasno i glasno da ne bi krenuo žal za bandićevcima. Napisala sam ranije da Možemo može i bolje, ali nije im lako, pa im ne treba dodatno podmetati ovakvim lažima.«

(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni