Diskriminacija građana: Potrošač vs. trgovac

Diskriminacija građana: Potrošač vs. trgovac

Hrvatsko bioetičko društvo i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju na posljednju tribinu ovogodišnjeg ciklusa Bioetički utorak na temu: Diskriminacija građana: Potrošač vs. trgovac.

Susret će se održati u utorak, 20. prosinca 2016., s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat Knjižnice Fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb).

Gostuju: Mladen Dragičević, dipl. iur. (Odvjetnički ured »Dragičević i partneri«, Zagreb), mr. sc. Ilija Rkman (Predsjednik Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača, Zagreb) i Igor Vujović, ing. tel. (Predsjednik Društva za zaštitu potrošača »Potrošač«, Zagreb).

O temi tribine:

S napretkom korporativnog kapitalizma došlo je do obrata u razumijevanju uloge radnika u cjelokupnom sustavu gospodarskog obnavljanja. Izvrtanje je na pozornicu dovelo »potrošača«, pojedinca koji troši robu, odnosno kupca koji se već uvriježio kao drugo lice radnika – radimo da bismo trošili. U području zakona, tako je potrošač postao i značajno cjenjeniji od radnika, ali ništa manje izloženiji općim tendencijama zloupotrebe. U jeku hrvatskog adventa, obilježenog i histerijom trošenja kojom se potvrđujemo kao nacija potrošača, razgovarat ćemo o strukturi ovih tendencija, te razmatrati njihove uzroke i razloge na nizu primjera diskriminacije građanstva – ciljanog reguliranja njihove eksploatacije.

Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni