Diskont kulture

Diskont kulture

Prvi dan službenog programa ovogodišnjeg Diskonta počinje danas koncertom Gospel zbora Sunce i Vitomira Ivanjeka

Centar za kulturu Trešnjevka već treću godinu uzastopce organizira Ljetni diskont kulture. Prvi dan službenog programa ovogodišnjeg Diskonta počinje danas koncertom Gospel zbora Sunce i Vitomira Ivanjeka. Zbor e osnovan 2000. godine i njeguje crnačku duhovnu i afričku etno-glazbu. U svom repertoaru ima najpoznatije gospel pjesme: Amazing Grace, Siyahamba, Oh Happy Day, Swing Low, This Little Light of Mine, Go Tell It On the Mountains, Good News, Kumbaya, Booma Lena i mnoge druge. Koncert počinje u 20.30 sati.

Druženje u CeKaTeu nastavlja se u četvrtak 3. srpnja i to na izložbi i tribini Pitaj sportsko zlato. Još jednom predstavljamo izložbu fotografija Zlatne godine – sportaši nekad i sad fotografa Ante Mazgana. Izložbu čine fotografije sportaša iz vremena dok su bili aktivni i mladi (fotografija sportaša s medaljom ili pokalom) uz fotografije u današnjem vremenu. No, povod za ponovni postav ove izložbe u našoj Galeriji je gostovanje zlatnih sportaša, dobitnika medalja. Gosti CeKaTea bit će Nikola Plećaš, Dragutin Šurbek i Ana Tiplić, a o njihovim životnim i sportskim uspjesima, s njima će pod zvijezdama pričati i pitanja postavljati autorica koncepcije izložbe Dubravka Golubić – Krpan. Tribina počinje u 20.30 sati.

Za kraj radnog tjedna pripremljen je večernji ples u atriju. Ispod otvorenog neba plesat će se engleski i bečki valcer, foxtrot, tango, rumba, cha-cha-cha i rock ‘n roll… U sklopu programa od 21.30 do 22.00 organizirana je mala školu plesa u kojoj će voditelj Tihomir Kološić posjetitelje poučiti korake pojedinih plesova. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni