Direktor Gradske plinare Zagreb podnio ostavku!

Direktor Gradske plinare Zagreb podnio ostavku!

(Foto: ZGH)

Direktor Gradske plinare Zagreb (GPZ) Miroslav Živko u ponedjeljak je podnio ostavku. Na njegovo mjesto je na razdoblje od šest mjeseci imenovan, odnosno do izbora novog direktora putem javnog natječaja, imenovan Goran Popović, izvijestio je Zagrebački holding.

Odluka o privremenom imenovanju Popovića na mjesto direktora donesena je na današnjoj sjednici Skupštine društva Gradske plinare Zagreb d.o.o.

U priopćenju se navodi da je Miroslav Živko razriješen s dužnosti direktora Uprave na vlastiti zahtjev. U medijima se nagađa da je razlog njegove ostavke kredit »težak« 240 milijuna eura, koji je odobrila Gradska skupština, a u koji su kao sudužnici uključena tri gradska poduzeća: Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb – Opskrba te Vodoopskrba i odvodnja. U medijima se navodi da Nadzorni odbor GPZ-a nije dao suglasnost na kredit jer Živko kao direktor nije potpisao tu odluku.

Živko će po isteku otkaznog roka karijeru nastaviti izvan Gradske plinare, navodi Holding u priopćenju.

Goran Popović, koji dolazi na njegovo mjesto je diplomirani inženjer strojarstva. U ZGH-u ističu kako Popović ima bogato menadžersko iskustvo, ponajprije u investicijama i održavanju. Karijeru je gradio u Atlantic Trade d.o.o., Merkantile d.d. i drugim društvima, a od svibnja 2022. godine zaposlen je kao nadležni rukovoditelj poslova upravljanja projektima na razini društva Zagrebački holding d.o.o. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni