Dio Zagreba bez grijanja i tople vode

Dio Zagreba bez grijanja i tople vode

Tvrtke HEP-Toplinarstvo i HEP-Proizvodnja poručuju kako se poduzimaju sve mjere da se kvar u što kraćem roku sanira

U ranim jutarnjim satima danas je došlo do kvara na Termoelektrani-toplani Zagreb na Savici, zbog čega je prekinuta isporuke toplinske energije za sve potrošače u Novom Zagrebu te u naseljima Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik, a popravak je u tijeku, priopćeno je iz HEP-a.

Kvar se dogodio na električnom dijelu postrojenja u Termoelektrani-toplani Zagreb na Savici, zbog čega su prestale raditi pumpe pomoću kojih se isporučuje toplinska energija u distribucijsku toplinsku mrežu.

Očekuje se da će u prijepodnevnim satima (predviđeno je oko 10 sati) toplinsku energiju dobiju potrošači u naseljima Vrbik i Martinovka jer se ta naselja u slučaju nužde mogu opskrbljivati iz Elektrane-toplane Zagreb na Trešnjevci. Za ostala naselja će se isporuka toplinske energije djelomično uspostaviti tijekom sljedeća tri sata, a potpuna normalizacija isporuke toplinske energije očekuje se u kasnim popodnevnim satima.

Tvrtke HEP-Toplinarstvo i HEP-Proizvodnja poručuju kako se poduzimaju sve mjere da se kvar u što kraćem roku sanira. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni