Dio Velesajma za tvrtke mladih poduzetnika

Dio Velesajma za tvrtke mladih poduzetnika

Hale Zagrebačkog velesajma postat će prostor u kojem će mladi poduzetnici moći smjestiti svoje tvrtke u prvoj godini rada, najavio je gradonačelnik Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio kako će Grad Zagreb kroz mjesec dana predstaviti jedinstveni projekt kojim će osigurati da jedna ili dvije hale Zagrebačkog velesajma postanu prostor u kojem će mladi poduzetnici moći smjestiti svoje tvrtke u prvoj godini rada, čime bi se proširio zagrebački Tehnološki park.

Novost je otkrio na potpisivanju Sporazuma o suradnji na provedbi Programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata, kojeg provode Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Rektorski zbor te Sveučilišta u Splitu i Zagrebu.

Veseli me da ćemo bar jedan dio studentske populacije koja broji 75.000 studenata osposobiti da mogu praktično funkcionirati kad osnuju svoje tvrtke i postanu uspješni poslovni ljudi”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Za potporu Sporazumu, Grad Zagreb osigurao je dva milijuna kuna iz svog Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva, a u planu je i prijava projekta za financiranje sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond.

Šimun Anđelinović, rektor Splitskog sveučilišta  objasnio je da prvi dvotjedni program kreće već 13. srpnja te će ove, prve godine, sudjelovati 22 studenta. Radi se o programu koji za cilj ima osposobiti studente s upravljačkim sklonostima za samozapošljavanje nakon završetka akademskog obrazovanja, a polaznici će se birati kroz selekcijska testiranja koja će provoditi Institut Ivo Pilar. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni