„Dinamo treba vratiti narodu i navijačima!“

„Dinamo treba vratiti narodu i navijačima!“

„Dinamo je bolestan. Dugo smo šutjeli, no osjetili smo da trenutak da se skupimo. Medveščak je pozitivni primjer vođenja kluba. Navijača ima, Zagreb je nogometni grad, navijače samo treba pozvati da se vrate na tribine. Klub treba vratiti narodu i navijačima“, poručio je Tomo Šokota

Bivša četiri kapetana zagrebačkog Dinama Dario Šimić, Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić održali su danas u Europskom domu u Zagrebu novinarsku konferenciju na kojoj su objasnili zašto su se okupili u demokratskom bloku za Dinamo i zašto inzistiraju na izborima ‘jedan član – jedan glas’.

„Ovdje smo jer osjećamo moralnu odgovornost prema Dinamo. Želimo povratak navijača i simpatizera, povratak poštenog i transparentnog rada i povratak gospodskog kluba. Želimo demokratski Dinamo, da se predsjednik bira po načelu ‘jedan član – jedan glas’. Dugo smo šutjeli, no sada je pravo vrijeme da izrazimo ono što nas muči i da pokažemo što osjećamo prema klubu našeg djetinjstva“, kazao je Šimić, dok je Igor Bišćan objasnio kako iza njih ne stoji nikakva politička stranka ili institucija.

„Nismo se okupili kako bismo srušili aktualnu vlast niti smo instrument neke političke stranke ili institucije. U klubu vladaju sukob interesa, netransparentnost, diskriminacija i primitivizam. Za sve to je odgovorno vodstvo kluba. Izgubili su povjerenje navijača. Tako više ne ide, mora doći do promjene u klubu, a demokratski izbori su jedino logično i pošteno rješenje“, naglasio je Bišćan.

Šokota: Dinamo je postao klub jedne obitelj i privatnog interesa

Tomo Šokota je naglasio kako je ‘Dinamo bio klub naroda, ponosa i prkosa, a da je danas postao klub jedne obitelji i privatnog interesa’. Šokota je dio karijere proveo u lisabonskoj Benfici koja ima najviše članova, ‘sociosa’ na svijetu, oko 220.000, i upravo je portugalski velikan idealan primjer kako bi i Dinamo trebao funkcionirati.

„Dinamo je bolestan. Dugo smo šutjeli, no osjetili smo da trenutak da se skupimo. Medveščak je pozitivni primjer vođenja kluba. Navijača ima, Zagreb je nogometni grad, navijače samo treba pozvati da se vrate na tribine. Klub treba vratiti narodu i navijačima“, poručio je Šokota.

Marić je dodao kako je sramota što se posljednjih godina događa u klubu pa sada ispada da prvi strijelac kluba Igor Cvitanović nikada nije igrao za Dinamo. „To je sramota. Mi želimo demokratske izbore, načelo ‘jedan član – jedan glas’ jedino je rješenje. Pozivamo sportaše, bivše igrače, navijače da se učlane u klub. Nema predaje idemo do kraja“, poručio je Marić.

Izbori se moraju provesti

Kvartet bivših igrača ‘modrih’ nije želio otkriti vide li sebe u ‘novoj križaljci’, poručili su tek kako je sada najvažnije organizirati izbore po principu ‘jedan član – jedan glas’.

„Izbori se moraju provesti. Ja se nadam da je to Upravi i Skupštini kluba jasno. Sudstvo je donijelo takvo rješenje“, kazao je Šimić, a Bišćan je nastavio: “Apelirat ćemo na sve institucije da se primijeni ovo zadnje rješenje Sportske inspekcije. Apeliramo na zdrav razum i da se poštuje statut kluba“.

Na pitanje stoji li iza njihove akcije Zvonimir Boban, kako je to istaknuo Zdravko Mamić, Šimić je bio jasan: „Mi smo ovo započeli, nadam se da će se ostali priključiti. Prosinečki je svoje rekao, nadam se da će nam i ostali pružiti podršku“.

Šokota, Marić, Bišćan, Šimić su naglasili kako se ne boje nikakvih prijetnji jer su u cijelu akciju krenuli svojim poštenjem i svojim srcem. Na pitanje jesu li svjesni kako Mamić nikada neće svojevoljno raspisati izbore, Šimić je kratko odgovorio: „Mi se ne zamaramo s time. Znamo kako su diktatori završavali kroz povijest“.

 Mamić: Nikad neću otići iz Dinama!

zdravko_mamicOvoj je konferenciji za novinare prethodila ona u Dinamu, na kojoj su iznesene reakcije na događanja na Poljudu tijekom derbija s Hajdukom. Potsjetimo, Zdavko Mamić je nakon drugog gola Dinama preskočio ogradu u svečanoj loži i s podignutim rukama slavio gol, a onda je došlo do incidenta. Na njega je nasrnuo bivši igrač Hajduka, Ivo Bego, a po odlasku iz stadiona Mamića je udario jedan od navijača. Na kraju su sva trojica dobila prekršajne prijave.

„Tragedija je da nam se nitko nije ispričao. Ali sad ćemo ih pozdravljati s give me nine, rekao je Mamić i u svom stilu dodao: „Ma rastočili smo ih na prosti faktor. Da smo bili mirniji u završnici, Hajduk bi dobio osam komada“. Osvrnuo se Mamić i na svoju nedavnu izjavu kako planira otići iz kluba zbog dobrobiti Dinama, ali čini se kako se danas ipak opet predomislio:

„Nikad neću otići iz Dinama! Mogu otići jedino ako to legalno odluče organi kluba, ako se uspješno provede privatizacija Dinama. Sumnjam da će uspjeti… Idejni arhitekt cijele priče je Zvonimir Boban. Sastaju se u njegovoj slastičarnici“, iskomentirao je Mamić.

dinamo_crnomerec_grafit

(hrt / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni